Aktuellt

Skapa med trämaterial tillsammans med barn

Trä hantverk är förmodligen den mest populära sak att göra med barn i dessa dagar eftersom de är både en sådan pedagogisk verksamhet och även göra dem mycket engagerade. Ta ut dem på en promenad runt din lokala park för olika typer av träföremål som kvistar, pinnar eller bara överblivna träbitar från föregående säsong, och sedan lära dem om de olika syftena med trä. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt och enkelt detta görs. Det kanske är dags att köpa ett träslöjd kit tillsammans. Det är möjligt att välja ut ett antal olika och använda dem för att göra en mängd olika projekt som de kan ta hem med dem. Det finns ingen anledning för dig att köpa en stor mängd förnödenheter eftersom du kan göra dessa för dig själv om du föredrar att inte köpa. Men du bör vara medveten om att det vanligtvis finns mycket mer trä att arbeta med i dessa kit än vad du skulle hitta i dyrare hobby butiker, så se till att du får alla dina material i samma låda. Se till att de leveranser i ditt kit innehåller allt som du skulle behöva för att göra trä saker, men du kanske vill överväga att investera i några trä-stämpling kit för att göra det lättare för dig själv senare. Dessa levereras komplett med en träpenna eller borste och en rad olika färger att välja mellan, som kan användas för att stämpla träet på vad det är du gör.

Fantasi och kreativitet

Det finns några andra förnödenheter som du behöver också, inklusive en mängd olika färgämnen samt hantverksfärger för sista handen. Dessa kommer att behöva köpas separat om du ska göra många olika objekt, men de kommer att göra en enorm skillnad för den färdiga produkten, så kom ihåg att när du köper dessa leveranser. Börja med att göra några enkla former med dina barn. Detta kan vara så enkelt som några pinnar ordnade i en triangel, eller så komplicerat som en hel trädstam. Du kan också använda kartonger för att göra en snygg fågelholk som ditt barn kan sedan visa upp för sina vänner eller familjemedlemmar. När de har fått grepp om att använda en penna och några grundläggande papper, är det dags att gå vidare till något lite roligare.

Om du har ett litet barn som är mycket konstnärlig, kanske de kunde göra några roliga trä leksaksbilar som de sedan kunde ta hem som en gåva. De kanske inte tycker att det är så roligt, men det är ett kreativt sätt för dem att uttrycka sig och kommer att hjälpa till att lära dem hur man använder sina händer – något de alltid kommer att minnas för resten av sitt liv! Det är lätt att ryckas med av allt det hårda arbete som krävs för att skapa dessa saker, men med lite hjälp och tålamod, det är egentligen inte så svårt – speciellt om du har en bra uppsättning planer att följa. Försök att hålla ditt barns fantasi i åtanke när du går längs, eftersom detta gör det möjligt för dem att verkligen njuta av att göra något som de kan visa upp.

Besök denna sida cleancorner.se om hantverksyrket för vidare information.